Tehnologie

Senator va lansa Grupul Parlamentar pentru Inovare Financiară

Senatoarea Cynthia Lummis, o susținătoare a deținerilor Bitcoin (BTC) a dezvăluit planurile privind lansarea unui Grup Parlamentar pentru Inovare Financiară, pentru educarea colegilor săi senatori, cu privire la criptomonede și active digitale.

Aceasta a declarat că:

„Sperăm să îl utilizăm ca pe o rampă de lansare pentru educarea membrilor Senatului SUA și a angajaților acestora, în special în ceea ce privește Bitcoin, dar și în ceea ce privește alte oportunități pentru criptomonede, inovație financiară și blockchain.”

Lummis a afirmat că grupul va lucra întâi la combaterea scenariului fals despre activele digitale și crypto, ca fiind utilizate pentru spălare de bani, subliniind că cercetarea efectuată de compania blockchain Chainalysis indică faptul că, „infracțiunile legate de criptomonede sunt mai puține decât cele ce implică banii cash.”

Lummis a mai notat faptul că a discutat recent cu Secretara Trezoreriei, Janet Yellen, ale cărei comentarii recente privind utilizarea de crypto pentru finanțarea activităților ilegale au provocat îngrijorări cu privire la viitoarele reglementări din domeniul crypto.

Lummis a căutat să liniștească îngrijorările comunității crypto cu privire la Yellen, spunând despre aceasta că este deschisă spre crypto. Cu toate acestea senatoarea a afirmat că: „Va presupune multă muncă pentru a ajunge în punctul în care să putem avea un dialog deschis. Reglementările crypto trebuie să lase loc pentru inovare.” (Sursa EN)

Exchange-ul crypto Gemini lansează oferta de „Earn”

Exchange-ul de criptomonede Gemini a lansat un program de câștig de dobândă, pentru clienții săi din SUA.

Denumit Gemini Earn, programul permite clienților să câștige o dobândă anuală de până la 7.4% la toate criptomonedele suportate de Gemini. Platforma suportă 26 de criptomonede, precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Zcash (ZEC) ș.a.

Directorul de operațiuni al Gemini, Noah Perlman a declarat că, ratele dobânzii pentru fiecare criptomonedă se bazează pe cererea și oferta de pe piață, pentru împrumutul acelor criptomonede. Dobânda este compusă și este plătită zilnic, iar câștigurile sunt generate în aceleași criptomonede ca fondurile depozitate.

Gemini Earn va funcționa ca parte a platformei Gemini, permițând clienților să transfere deținerile existente de crypto, sau să achiziționeze criptmonede, pentru a le trimite către Gemini Earn. Programul va permite utilizatorilor să câștige dobândă pentru orice perioadă de timp, fără să fie nevoie de un sold minim.

Gemini își poziționează noul produs ca fiind singurul program crypto cu câștig din dobândă, disponibil în toate cele 50 de state. Întrucât Gemini nu este nici creditorul nici debitorul, partenerii firmei, precum Genesis Global Capital sunt esențiali în furnizarea acestui produs.

CEO-ul Gemini, Tyler Winklevoss a declarat că, „ Am conceput un program ce permite clienților noștri să genereze un câștig real pentru deținerile lor crypto, fără să trebuiască să vândă una dintre cele mai performante clase de active ale acestei decade.”

Lansarea Gemini Earn vine la scurt timp după ce exchange-ul și-a lansat noul card de credit, la jumătatea lunii ianuarie, 2021, ce permite utilizatorilor să câștige recompense în crypto la achizițiile zilnice efectuate în crypto. (Sursa EN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *