NoutățiPolitică

Oficialii europeni cer Rusiei să îi asigure lui Alexei Navalnîii îngrijirile medicale necesare

Navalnîi, cel mai cunoscut critic al președintelui rus Vladimir Putin, a intrat în greva foamei la sfârșitul lunii martie, după ce conducerea penitenciarului a refuzat să-l trateze corespunzător pentru dureri acute de spate și picioare.

Apropiații lui spun că nu se așteaptă la vești bune în perioada următoare. Ei pregătesc un protest de amploare care va avea loc miercuri.

Situația opozantului rus, Alexei Navalnîi a fost discutată într-o ședință a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană, după ce apropiați ai acestuia le-au trimis oficialilor europeni o scrisoare în care vorbesc despre starea de sănătate precară a lui Navalnîi.

Aflat în închisoare, acesta se plânge de dureri insuportabile la nivelul coloanei, a slăbit foarte mult și abia mai poate vorbi.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană cer eliberarea lui Alexei Navalnii pentru a i se putea acorda îngrijirile medicale necesare, în vreme ce oficialii de la Washington au avertizat că Rusia va plăti dacă Navalnîi va muri în închisoare.

“Binenţeles că nu îl vom lăsa să moară în închisoare, dar pot să spun că domnul Navalnîi se comportă ca un huligan, încercând să încalce fiecare regulă care a fost stabilită”, a spus, într-un interviu acordat BBC, ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin. El susține că opozantul rus vrea doar să atragă atenția.

Personalul din închisoarea rusă susține că i-a oferit lui Navalniiun tratament adecvat, dar că el l-a refuzat.

Alexei Nalvalnîi a fost încarcerat în februarie, la scurt timp după ce revenit în Rusia. El fusese spitalizat în Germania, unde medicii au constatat că fusese otrăvit cu o substanță neurotoxică.

Vezi și: Ciolacu, despre tensiunile din coaliţia de guvernare: Avem o criză de imaturitate politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *