Presa spaniolă dezvăluie cât plătește Uniunea Europeană pentru vaccinul Pfizer

Uniunea Europeană plătește 15,5 euro pentru o doză de vaccin anti-covid Pfizer-BioNTech, potrivit informației publicate de ziarul spaniol La Vanguardia. Cotidianul din Barcelona a intrat în posesia primului contract dintre compania farmaceutică și executivul european.

Potrivit contractului cu Pfizer dezvăluit de La Vanguardia, UE a fost de acord să achite un preț de 15,5 euro pentru primele 200 de milioane de doze și pentru cele 100 de milioane din clauza suplimentară.

Apoi a semnat un acord pentru încă 300 de milioane de doze, însă a anunțat că prețul va rămâne același ca în primul contract.

Contractul arată și că EU a făcut, în decembrie, o plată anticipată de 700 de milioane de euro către Pfizer și BioNtech pentru a-și asigura primele 200 de milioane de doze.

Bruxelles-ul negociază acum un al treilea contract, pentru un total de 1,8 miliarde de doze Pfizer / BioNTech, la prețul de 19,5 euro pe doză, contract ce va avea condiții mai stricte de livrare și opțiunea ca UE să comande vaccinuri îmbunătățite, contra noilor tulpini de coronavirus.

Vezi și: Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi primită în noaptea de Înviere în bisericile din județul Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.