Social

Weekend-ul începe cu ridicarea mai multor restricții pe litoral

Peste 90% dintre localitățile județului Constanța sunt în scenariul verde, cu o incidență a cazurilor de sub 1,5 la mia de locuitori. Week-end-ul la mare începe, astfel, cu ridicarea unor restricții și măsuri mai relaxate de petrecere a timpului liber.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, vineri după amiază, o hotărâre prin care se constată o încadrare la o incidență de sub 1,5 la mia de locuitori a 64 din cele 70 de unități administrative din județ.

Între acestea sunt mai toate stațiunile de pe malul mării, dar și municipiul Constanța, cu o incidență de 1,3 la mia de locuitori. Au trecut mai bine de șase luni de când la Constanța nu a mai fost relaxate restricțiile. Așadar, începând de sâmbătă, restaurantele pot funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50%.

La fel și sălile de spectacole sau cinematografele. Este mare bucurie la Teatrul de Stat Constanța pentru că iubitorii teatrului sunt așteptați chiar sâmbătă seara la premiera savuroasei comedii muzicale „Crima din strada Lourcine”. Sunt permise și evenimentele în aer liber. Dar cu participarea a cel mult 300 de spectatori, cu mască pe față, și așezați pe scaune, aflate la distanță de 2 metri unul de celălalt.

Pe plajă însă este puțin probabil să aibă loc evenimente pentru că se anunță un week-end friguros și ploios. Dar, nu e timpul pierdut pentru că măsurile de relaxare decise de autoritățile de pe litoral sunt valabile pentru o perioadă 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Vezi și: Prima reacție a prințului austriac, după scandalul legat de uciderea ursului Arthur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *