Sănătate

România recepționează, luni, noi tranșe de vaccinuri anti-Covid de la Pfizer și AstraZeneca

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid a anunţat că România va primi, luni, noi tranșe de seruri.

Lotul de la Pfizer/BioNTech constă în 698.490 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. De asemenea, 108.000 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge luni la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, mai arată CNCAV, într-un comunicat de presă.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 231.660 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 60.840 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 60.840 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Totodatăa, 108.000 doze de vaccin Vaxzevria, produse de grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca vor ajunge, luni, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, România a recepţionat 2.330.880 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 743.956 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Vezi și: VIDEO – A fost găsit un pui de urs rătăcit în comuna Mălini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *