Știri populareUltimele știri

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii care pleacă în Grecia, după ce această țară a intrat în ”zona galbenă”

Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia au intrat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, unde rămâne și Marea Britanie.   Iar Grecia a trecut în zona galbenă.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata. Astfel, în zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia, iar Marea Britanie este tot in aceeasi zona rosie.

La sosirea în Marea Britanie de exemplu, trebuie să prezentati printre altele,  un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ.

Grecia, destinație preferată de români pentru vacanță, a trecut  in zona galbena. La fel si Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia.

La iesirea din tara in Grecia aveti nevoie fie de certificat european digital, fie dovada vaccinarii complet, un certificat care atesta ca ati trecut prin boala cu intre 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia, sau un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte  sau unul rapid efectuat cu 48 de ore inainte de iesirea din Romania. Conditiile NU se aplica si copiilor sub 12 ani. Nu uitati de completarea formularului obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul Greciei pe care il gasiti pe site-ul MAE.

La intoarcerea in tara din statele din zonele galebena si rosie, vor sta în carantină cei care NU sunt vaccinați sau nu prezintă un test COVID negativ. Scapa de carantina cei care au trecut prin infectia cu COVID 19.

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *