Știri populareUltimele știri

IGSU: Localităţi din 5 judeţe, afectate de inundaţiile de vineri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că 15 localităţi din judeţele Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava au fost afectate în urma ploilor abundente de vineri, fiind inundate 118 case.

De asemenea, aproape o sută de persoane au fost evacuate, iar o alta a reuşit să se salveze după ce maşina în care se afla a fost luată de ape.

“În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat astăzi, au fost înregistrat efecte în 15 localităţi din 5 judeţe (Alab, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava), unde au fost afectate de viituri 118 case, 10 curţi şi 2 operatori economici, iar un autovehicul a fost luat de viitură. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuţi pe carosabil”, a transmis, vineri seara, IGSU.

Totodată, 99 de persoane au fost evacuate la rude (40 în localitatea Dăroaia şi 57 în localitatea Gura Roşiei – Alba şi 2 în localitatea Breaza de Sus – Suceava), iar o persoană s-a salvat din calea viiturii după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă (localitatea Gura Sohodol – Alba)

Vineri seară, traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN 74 – Alba) şi pe un drum judeţean (DJ 750 – Alba) din cauza copacilor rupţi şi a aluviunilor şi a fost temporar afectat pe un drum naţional (DN 1R – Cluj) şi pe un drum judeţean (DJ 184B – Maramureş).

Situația pe judeţe:

1. Judeţul Alba
– în loc. Roşia Montană se intervine pentru evacuarea apei din 3 case inundate;
– în loc. Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă inundată;
– în loc. Valea Săliştii se intervine pentru evacuarea apei din 4 case inundate;
– în loc. Şugag s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă, o curte şi un beci;
– în loc. Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case şi de pe o stradă inundată;
– în loc. Câmpeni se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, 2 obiective economice şi de pe o stradă colmatată;
– în loc. Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă inundată;
– în loc. Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case şi 4 curţi, iar o persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură;
– în loc. Gura Roşiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţi;
– în loc. Cărpiniş se intervine pentru evacuarea apei din 11 case inundate;
– în loc. Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din 5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuinţele inundate;
– DN 74, între loc. Câmpeni şi Cărpiniş, este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare;
– DJ 750A, între localităţile Sohodol şi Gura Sohodol este afectat de viitură pe cca. 150 ml, circulaţia rutieră fiind blocată.

2. Judeţul Cluj
– în loc. Mărişel s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de fulger la 1 casă, fără a fi înregistrate victime;
– pe DN 1R, în loc. Beliş, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

3. Judeţul Hunedoara
– în loc. Brad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curţi şi un subsol de bloc.

4. Judeţul Maramureş
– pe DJ 184B, pe raza loc. Şomcuta Mare s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

5. Judeţul Suceava
– în loc. Benia s-a intervenit pentru evacuarea apei din o curte;
– în loc. Breaza de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă şi 2 curţi, iar 2 persoane s-au autoevacuat la rude.

În contextul avertizărilor hidrometeorologice, au fost emise 13 mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, în 7 judeţe (Alba, Arad, Cluj, Hunedoara, Neamţ, Sibiu şi Suceava).

La acest moment, sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localităţi din judeţul Alba, a precizat IGSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *