Școlile ar putea rămâne deschise și după ce se depășește rata de infectare de 6 la mie

Școlile ar putea rămâne deschise și după ce se depășește rata de infectare cu coronavirus de 6 la mie, așa cum se întâmplă în cazul creșelor și grădinițelor.

Propunerea urmează a fi analizată astăzi într-o ședință la care participă miniștrii Educației și Sănătății și specialiști din sănătate, iar o decizie va fi luată până vineri – spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Dacă prin discuția pe care ne-o dorim să o avem astăzi cu reprezentanții Ministerului Sănătății, CNCAV, CNSU, CNSP, se va consolida un numitor comun din care va rezulta că riscul poate fi gestionabil, beneficiile pe care le va prezenta Ministerul Educației din perspectiva școlii cu prezență fizică vor fi predominante, atunci am deplină disponibilitate de a semna alături de ministrul Sănătății modificarea Ordinului comun în așa fel încât până vineri el să poată fi anunțat.”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță le recomandă părinților și bunicilor să meargă să se vaccineze pentru a putea ține școlile deschise. Medicul a amintit că, în ultima perioadă, a crescut numărul persoanelor care au mers să se vaccineze anti-COVID.

”Aproape 20.000 de persoane au fost vaccinate, ieri, cu prima doză de vaccin. Ar fi foarte important ca în perioada următoare să atingem capacitatea maximă de vaccinare, să depășim 100.000 de doze administrate în fiecare zi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.