Noutăți

Municipiul Fălticeni are nevoie de șosea de centură! Trafic îngrozitor pe străzile Sucevei și 2 Grăniceri

Infrastructura este depășită în Municipiul Fălticeni, un oraș mic din județul Suceava. Municipiul Fălticeni se confruntă de câteva luni cu valori de trafic mai mari ca niciodată. De când a început războiul din Ucraina, numărul camioanelor și autoturismelor care tranzitează orașul a crescut constant.

că se circulă tot mai des bară la bară, de la intrarea în Fălticeni, dinspre Bunești, spre centru și până la ieșirea spre Roman.

Perioadele de vârf ale traficului rutier sunt, în general, la orele 8, 12, 14 și 16. Pe sensul de mers spre centru se formează ambuteiaje, chiar dacă semafoarele funcționează pe lumina galbenă intermitentă.

Mai bine de jumătate dintre camioanele care tranzitează municipiul Fălticeni sunt din Ucraina, iar majoritatea autoturismelor și celorlalte categorii de vehicule din traficul auto sunt din alte localități.

Afectat este și carosabilul, iar unii ingineri drumari susțin că infrastructura rutieră din Fălticeni nu a fost proiectată pentru valori atât de ridicate, cu referire la numărul vehiculelor de tonaj greu.

Existența unei șosele de centură ne-ar scuti de mare parte din traficul rutier actual.

Dacă municipiile Suceava și Rădăuți au scăpat de calvarul circulației vehiculelor de tonaj pe arterele principale, municipiul Fălticeni continuă să se confrunte cu această problemă.

Camioanele tranzitează orașul pe vechea variantă de trafic greu, aflată foarte aproape de zona centrală.

Infrastructura străzilor Sucevei, 13 Decembrie, Dogari și 2 Grăniceri se deteriorează încet și sigur, iar acolo unde carosabilul este degradat, traficul greu, intens, adâncește și generează mai mult problemele.

Un număr atât de mare de autovehicule înseamnă, în primul rând, poluare mai mare pentru fălticeneni.

Noxele sunt nocive, iar poluarea fonică este tot mai greu de suportat.

Sănătatea populației ar trebui să fie prioritară pentru politicienii județului Suceava, care ar fi trebuit să arate mult mai mult interes față de proiectul primordial al municipiului Fălticeni.

Anul acesta niciun politician al acestui județ nu ne-a vorbit în comunicatele de presă despre Varianta Ocolitoare pentru Fălticeni.

Nici autoritățile județene nu scot un cuvânt despre Șoseaua de centură. Gheorghe Flutur vorbește despre Autostrada Nordului, despre șoseaua de centură pentru orașul Gura Humorului și despre Autostrada A7.

Despre proiectul și subiectul Variantei Ocolitoare pentru Fălticeni, jurnaliștii cotidianului nostru au adus, nu de puține ori, informații oficiale de la CNAIR.

Proiectul parcă se „mișcă” cu încetinitorul.

Ca și în cazul noului spital, demn de Cartea Recordurilor pentru cei 30 de ani de îndelungă ctitorire, proiectul Șoselei de centură are nevoie de implicarea politicienilor pentru a-l putea scoate la capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *