TurismUltimele știri

Compania AirConnect a lansat oficial noile curse aeriene din Suceava către București și spre Litoral, la Constanța

Camera de Comerț și Industrie Suceava, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava și compania aeriană AirConnect au organizat, joi,  un eveniment pentru lansarea oficială a zborurilor regulate AirConnect de la Suceava spre București și a zborurilor estivale pe ruta Suceava – Constanța. La lansarea oficială au participat directorul general al AirConnect, Tudor Constantinescu, președintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă și directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța. La eveniment au participat și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai agențiilor de turism din județ, discuțiile atingând subiecte legate de oportunitățile de colaborare între instituții și companii pentru dezvoltarea regiunii.

Reprezentanții companiei au transmis că zborurile către București vor fi operate începând din data 27 martie, cu cinci frecvențe săptămânale, două zboruri în zilele de luni și câte un zbor în zilele de miercuri, joi, vineri. Directorul AirConnect a precizat că pe perioada sezonului de vară (28 martie – 28 octombrie 2023), pentru ruta Suceava – București și retur sunt disponibile 21.080 de locuri. Tudor Constantinescu a adăugat că zborurile estivale către Constanța vor fi operate în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, în fiecare zi de joi.

Tudor Constantinescu a ținut să precizeze că în deschiderea zborurilor din Suceava către București și Constanța, un rol important l-a avut suceveanul Alin Crețu, unul dintre acționarii companiei AirConnect. Directorul companiei a mai spus că zborurile vor fi operate cu o aeronavă ATR72 – 600, cel mai modern avion adaptat pentru zboruri de scurtă durată. „Sperăm ca ofertele de zbor puse la dispoziție de AirConnect să vină în întâmpinarea nevoilor mediului de business și ale locuitorilor din Suceava”, a precizat Constantinescu.

Tot în cadrul evenimentului de joi, președintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a spus că „ne bucurăm să găzduim astăzi evenimentul organizat cu prilejul lansării noilor zboruri ale companiei aeriene AirConnect, care susține astfel necesitatea creării unor noi mijloace de mobilitate pentru mediul de afaceri local, turiști, cât și pentru suceveni, contribuind la dezvoltarea regională”. La rândul său, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a spus că existența mai multor companii care să ofere zboruri pe ruta Suceava – București este un lucru benefic pentru pasageri. De asemenea, el a apreciat și deschiderea de curse aeriene către Litoral. „În felul acesta și Litoralul românesc va fi mai bine pus în valoare. Și dacă Bucovina este una dintre destinațiile care se regăsesc în topul oricăror clasamente care se fac, e bine să avem și Litoralul. Și mă gândeam că poate vom da tonul de aici, de la Suceava, pentru a se gândi o serie de pachete mare – munte”, a precizat Niculai Barbă. În același timp, directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a precizat că „suntem încântați să anunțăm un nou operator aerian care a ales Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava”! La fel de încântați vor fi și pasagerii din regiunea noastră, care beneficiază astfel de mai multe conexiuni directe, ce răspund cerințelor de mobilitate atât ale mediului de business, dar și ale turiștilor”. El a mai adăugat că venirea companiei AirConnect la Suceava va contribui la dezvoltarea Aeroportului ”Ștefan cel Mare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *