Ultimele știri

Cod galben de vânt puternic până marți seară în tot județul Suceava și în întreaga țară. Unde va fi cod roșu

Meteorologii au emis, luni dimineața, noi avertizări de vreme rea. Potrivit ANM, până miercuri sunt în vigoare mai multe coduri de viscol și ploi, iar vremea se va răci brusc în mare parte din țară. ANM a emis trei noi coduri de vreme rea, iar județul Suceava se află până marți seară sub cod galben de vânt . Meteorologii anunță viscol puternic în aproape toată țara.

Un COD GALBEN de vânt intră în vigoare luni, la ora 23.00 și va fi valabil până marți la ora 23.00. În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

CODUL PORTOCALIU intră în vigoare luni, la ora 23.00 și va fi valabil până marți la ora 23.00. Zone afectate: Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Un COD ROȘU de vânt puternic intră în vigoare marți, la ora 02.00 și va fi valabil până marți, la ora 14.00. La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

De asemenea, meteorologii avertizează că vremea se răcește accentuat de luni dimineață și că până miercuri vor fi ploi, lapoviță și ninsoare, la munte urmând să se depună strat nou de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *