SănătateUltimele știri

Un bărbat acuză că soția lui a murit în Spitalul Județean Suceava din cauza unei culpe medicale. Polițiștii au început cercetările

Luni, 31 iulie 2023, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 77 de ani, din localitate, cu privire la faptul că soția sa în vârstă de 78 de ani a murit în timp ce se afla în Spitalul Județean de Urgență Suceava, ca urmare a unei proceduri de anesteziere, în vederea efectuării unei operații.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla acasă, femeia a acuzat o stare de rău, menifestată prin dureri abdominale. Duminică dimineață, în jurul orei 10:00, femeia a fost transportată de un nepot la Spitalul Județean Suceava. Pacienta a fost transferată pe secția de Chirurgie Generală a Spitalului Județan, însă în jurul orei 15:05 s-a constatat decesul.

Luni, soțul femeii a formulat o plângere scrisă prin care a menționat că în opinia sa decesul soției a fost cauzat de o culpă medicală, în condițiile în care de la domiciliu a plecat conștientă, iar decesul s-ar fi produs în urma unei proceduri medicale de anesteziere.

Polițiștii au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor morții. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *