MediaUltimele știri

Presa spaniolă dezvăluie cât plătește Uniunea Europeană pentru vaccinul Pfizer

Uniunea Europeană plătește 15,5 euro pentru o doză de vaccin anti-covid Pfizer-BioNTech, potrivit informației publicate de ziarul spaniol La Vanguardia. Cotidianul din Barcelona a intrat în posesia primului contract dintre compania farmaceutică și executivul european.

Potrivit contractului cu Pfizer dezvăluit de La Vanguardia, UE a fost de acord să achite un preț de 15,5 euro pentru primele 200 de milioane de doze și pentru cele 100 de milioane din clauza suplimentară.

Apoi a semnat un acord pentru încă 300 de milioane de doze, însă a anunțat că prețul va rămâne același ca în primul contract.

Contractul arată și că EU a făcut, în decembrie, o plată anticipată de 700 de milioane de euro către Pfizer și BioNtech pentru a-și asigura primele 200 de milioane de doze.

Bruxelles-ul negociază acum un al treilea contract, pentru un total de 1,8 miliarde de doze Pfizer / BioNTech, la prețul de 19,5 euro pe doză, contract ce va avea condiții mai stricte de livrare și opțiunea ca UE să comande vaccinuri îmbunătățite, contra noilor tulpini de coronavirus.

Vezi și: Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi primită în noaptea de Înviere în bisericile din județul Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *