Politică

Premierul cere verificarea tuturor actelor semnate de fostul ministru Vlad Voiculescu și de secretarii săi de stat

Anunțul vine de la Ministerul Sănătății, condus interimar de Florin Cîțu, care însă și-a delegat însă atribuțiile secretarului de stat Andrei Baciu.

Verificarea tuturor actelor semnate de Voiculescu și echipa sa vine după ultima dispută: cea în care pe de o parte, fostul demnitar PLUS susține că premierul a fost informat în scris despre verificări la Ministerul Sănătății privind raportările SARS-CoV-2, iar pe de altă parte, Florin Cîțu neagă că ar fi știut și sugerează comiterea unui fals în acte.

Ministerul Sănătății admite însă, într-un comunicat, nesemnat însă, că decizia emisă de fostul secretar de stat  Andreea Moldovan, privind constituirea acestui grup de lucru, nu reprezintă un act administrativ cu caracter normativ.

Totodată, se arată în comunicat, felul în care au procedat Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan ar dovedi că nu știu legislația în domeniul administrației publice.

Anterior, Guvernul a negat categoric veridicitatea documentelor apărute duminică seară în spațiul public, care ar fi arătat că la cabinetul premierului a ajuns informarea Ministerului Sănătății privind constituirea unui grup care să analizeze numărul de decese Covid raportate de spitale și infirmate parțial de direcțiile de sănătate publică.

Mai mult, Executivul a sugerat că la mijloc ar putea fi vorba despre un fals în acte, de vreme ce în presă au ajuns hârtii care ar fi dovedit că cineva de la cabinetul său ar fi preluat informarea Ministerului Sănătății.

Vezi și: Premierul Florin Cîţu neagă existenţa unei anchete la Ministerul Sănătăţii privind raportările deceselor Covid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *