PoliticăȘtiri populare

Premierul Florin Cîţu neagă existenţa unei anchete la Ministerul Sănătăţii privind raportările deceselor Covid

Șeful guvernului a răspuns unei întrebări a jurnaliștilor și a spus că nu există nici o anchetă în curs la ministerul sănătăţii privind raportări paralele legate de numărul deceselor provocate de COVID.

Vineri, Vlad Voiculescu a spus că ar exista diferenţe între decesele reale și cele raportate – fără să ofere date concrete, dar a subliniat că există o anchetă în curs. Premierul îl contrazice pe fostul ministru al sănătăţii, și spune că nu există nici o anchetă deschisă pe acest subiect, dar va forma el o comisie în acest sens:

„I-am cerut ieri (sâmbătă) secretarului de stat Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Deci nu am cum să vă dau vreo informație. Vom face un grup de lucru care să investigheze și vom urmări toată procedura – grup de lucru care să vină cu niște concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern și după aceea putem să le prezentăm și public”. 

La rândul său, PSD a cerut, vineri, înființarea unei comisii de anchetă privind datele pandemiei.

Vezi și: Medicii de familie, nemulțumiți de noul contract cadru cu CNAS. Cum ar urma să se facă împărțirea banilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *