SănătateUltimele știri

SUA autorizează vaccinul Pfizer/BioNTech pentru adolescenţii cu vârste peste 12 ani

Autorizarea vaccinului anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsă la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite, a anunţat Agenţia americană pentru Medicamente (FDA).

“Acţiunea noastră de astăzi permite protejarea unei populaţii mai tinere împotriva Covid”, a declarat Janet Woodcock, şefa interimară a FDA.

Vaccinul era autorizat până acum pentru persoanele cu vârste de peste 16 ani.

Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenţi, în două injecţii care conţin aceeaşi concentraţie ca vaccinul pentru adulţi.

“Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile”, a adăugat Janet Woodcock.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA. După anunţul autorizării de către FDA, ‘vom fi gata să acţionăm imediat’, a declarat el.

Circa 20.000 de farmacii vor fi astfel în măsură să poată vaccina adolescenţii în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Albă.

În prezent sunt autorizate alte două vaccinuri în Statele Unite, cele de la Moderna şi Johnson & Johnson, ambele cu începere de la 18 ani.

Canada a fost prima ţară care a autorizat remediul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.

Vezi și: Prima reacție a prințului austriac, după scandalul legat de uciderea ursului Arthur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *