Vaccinarea copiilor între 12-15 ani va începe cel mai probabil miercuri, 2 iunie, anunță Valeriu Gheorghiță

Serul va fi cel de la Pfizer, aprobat săptămâna trecută de Agenția Europeană a Medicamentului și pentru această grupă de vârstă, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, pentru Europa FM:

„Mâine vom avea și pe platforma ANM-ului publicat rezumatul caracteristicilor produsului în limba română și mâine vom emite instrucțiunile pentru vaccinarea copiilor pentru această grupă de vârstă, așa încât mai mult ca sigur pe 2 va începe vaccinarea și în România pentru această grupă de vârstă.”

Marți ar urma să fie gata și lucrările la platforma online, pentru a le da posibilitatea părinților să-și programeze copiii la imunizare.

Pot merge și direct la centrele de vaccinare cu serul de la Pfizer:

„Mâine, dacă intră cineva să facă programare, poate să facă acest lucru cu o întârziere de 24 de ore, deci prima zi de programare va fi miercuri, însă părinții au posibilitatea de prezentare directă în centrele de vaccinare. Este important de precizat câteva aspecte: centrele de vaccinare vor doar cele care vor avea vaccin de la compania Pfizer, desemenea se pot prezenta în centrele de tip drive-thru.”

Vezi și: Grav accident la Vercicani. Patru persoane rănite după ce un șofer beat s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina într-un lan de grâu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.