Ultimele știri

Percheziții ale DNA Suceava la Poliția Rutieră Botoșani. Șeful și aproape toți angajații, suspectați de luare de mită

Procurorii DNA Suceava au perchezționat, miercuri dimineață, locuințele unor polițiști și sediul Serviciului Poliției Rutiere Botoșani, într-un dosar care vizează fapte de corupție.

Descinderile de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au început miercuri dimineață. Este vorba de o operațiune organizată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție prin intermediul Serviciului teritorial DNA Suceava. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre suspciuni de mită luate de polițiștii poliției rutiere din Botoșani.

Perchezițiile au vizat atât sediul Serviciului Rutier, cât și domiciliile unor polițiști.

Potrivit unor informații decoamdată neoficiale, ancheta îi vizează pe majoritatea lucrătorilor din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Botoșani.
DNA: Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada iunie – noiembrie 2020.

În cursul zilei de 02 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza județului Botoșani, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei”
, au transmis reprezentanții DNA. 
Val de pensionări înainte de percheziții

Descinderile DNA survin la numai câteva zile după ce șapte angajați din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Botoșani au decis să se pensioneze.
Este vorba de un ofițer și șase agenți rutieri printre care comisarul șef Victor Ciubotaru, cel care a coordona compartimentul de drumuri europene și drumuri naționale, dar și agenții Viorel Anton, Silviu Pintilei și Ioan Bălan, care erau printre cei mai vechi în sistem.

Unii dintre suspecți au fost deja conduși pentru audieri la sediul DNA Suceava. Primul care a ajuns este fostul șef al Serviciului Rutier, comisarul șef în rezervă Mihai Ghiorghi

Vezi și: Grav accident la Vercicani. Patru persoane rănite după ce un șofer beat s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina într-un lan de grâu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *