Politică

Germania suspendă cursele aeriene ale companiilor din Rusia, ca răspuns la incidentul din Belarus

Germania a decis, miercuri seară, suspendarea curselor companiilor aeriene din Rusia ca reacţie la refuzul Moscovei de a acorda autorizaţii unor zboruri ale companiei Lufthansa. Decizia a fost luată în contextul crizei generate de incidentul aerian din Belarus, în urma căruia un avion Ryanair a fost deturnat de către oficialii de la Minsk.

Autoritatea aeronautică rusă “nu a acordat la timp” autorizaţii pentru două curse aeriene ale companiei Lufthansa spre Rusia, prin ocolirea spaţiului aerian belarus, astfel că zborurile au fost anulate, anunţă Ministerul german al Transporturilor.

“Pe baza principiului reciprocităţii, Germania nu acordă autorizaţii pentru zboruri ale companiilor ruse”, astfel că vor fi anulate curse ale companiilor Aeroflot şi S7.

Rusia este principalul susţinător al Administraţiei autoritariste din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Uniunea Europeană a condamnat dur atitudinea regimului din Belarus, care a forţat aterizarea unui avion pentru arestarea unui jurnalist disident, şi a exprimat susţinere pentru impunerea de noi sancţiuni. Consiliul European a îndemnat companiile aeriene din Uniunea Europeană să evite survolarea Belarusului.

Moscova nu a acceptat modificarea rutelor unor zboruri spre Rusia astfel încât să evite Belarusul.

Vezi și: Un student de la USV și-a pus cuțitul la gât în timpul unui examen și a amenințat că se sinucide!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *