Știri populare

Arad: La o lună de la asasinarea lui Ioan Crișan, ancheta bate pasul pe loc

Sâmbătă, 29 mai, ora 7 dimineața. Omul de afaceri Ioan Crișan, în vârstă de 66 de ani, pleacă de la o cafenea de pe Calea Aurel Vlaicu, așa cum făcea de multe ori.

După câțiva metri parcurși pentru a ieși din parcare, mașina explodează la ora 7 dimineața fix, într-un loc suficient de departe cât să nu provoace alte victime de pe terasă, de la un supermarket din apropiere sau din traficul de pe o arteră rutieră extrem de circulată.

Explozia are loc în spațiul public, într-o zonă circulată, în văzul tuturor, ceea ce ridică suspiciunea că ar fi vorba despre un semnal dat de cei care au comandat crima.

După câteva minute, anchetatorii locali au început primele cercetări.

În câteva ore, la Arad au ajuns polițiști, procurori și reprezentanți ai serviciilor de informații de la București, ancheta fiind coordonată decătre procurorul Romulus Varga, din cadrul Parchetului General.

De atunci, la Arad se află în permanență cineva dinconducerea inspectoratului general al Poliției Române, iar într-o seară venit și ministrul de interne Lucian Bode.

Chiar dacă s-a anunțat încă din ziua crimei că există un cerc de suspecți și chiar dacă anchetatorii muncesc la caz în continuu, niciun detaliu despre cine a comis, cine a comandat și care este motivul crimei nu a fost făcut public. Cel puțin până în acest moment.

S-a spus doar că cercetările vizează infracțiunea de omor calificat cu premeditare, iar în anchetă sunt implicați și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații, dar și anchetatori din alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *