BusinessUltimele știri

Firmele din industria HoReCa așteaptă ajutorul de 2,5 miliarde de lei

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susţine că procedura prin care pot fi cerute despăgubirile este simplă. Totul are loc online.

Firmele au nevoie de un raport făcut de un expert contabil care să ateste cifra de afaceri şi de autorizaţia de funcţionare pentru 2019 şi 2020.

Iată ce spune preşedintele Organizaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor, Daniel Mischie:

”Evident că momentul în care vine este foarte târziu dacă ne comparăm cu nevoia antreprenorilor din această industrie, ar este prima schemă de ajutor care ar putea ieși fără nici o problemă. Chiar dacă este mai târziu, este o gură de oxigen pentru toși antreprenorii”.

Toţi cei care sunt eligibili şi aplică vor primi bani, spune ministrul Economiei.

Dacă vor fi mai multe cereri decât bugetul maxim alocat în total, 2 miliarde şi jumătate de lei, banii se vor împărţi între solicitanţi.

”Această aplicație va fi deschisă pentru o perioadă bine determinată, urmând ca, probabil până la începutul lunii septembrie să existe o perioadă de evaluare a depunerilor și de complectare a documentației depuse, urmând ca după perioada de 1 septembrie să înceapă plățile pentru acest program”.

Preşedintele Organizaţiei Hotelurilor şi Restaurantelor mai spune că a propus guvernului ca pentru restricţiile din acest an industria ospitalităţii şi turismul să intre în programul zero taxe pe salariul minim pe economie. Acesta este inclus în programul de guvernare, iar patronatele din HORECA propun ca măsura să se aplice ca proiect pilot în domeniul lor.

Cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 35% în 2020, iar numărul de angajați s-a redus cu aproape 20 de procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *