Noutăți

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru primul lot al autostrăzii A7. Termenul de finalizare a segmentului este de 20 de luni

A mai fost făcut un pas pentru autostrada Moldovei: ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru primul lot al autostrăzii A7, parte a tronsonului Ploiești-Buzău. Contractul are o valoare de 1,4 miliarde de lei.

Constructorii, o asociere de firme din România și Italia, au la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza portiunea de autosatradă dintre Dumbrava și Mizil. În total sunt 21 de kilometri, 14 poduri  și un pasaj de 550 de metri.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și se ridică la o valoare de 1,4 miliarde de lei.

Urmează să fie anunțați și câștigătorii licitațiilor pentru alte două loturi ale tronsonului Ploiești-Buzău, mai exact: Mizil-Pietroasele (28 de kilometri) și Pietroasele-Buzău (14 kilometri).

Tronsonul Ploiești-Buzău are o lungime de 63,25 de kilometri și este prima secțiune a autostrăzii Ploiești-Pașcani, denumită și autostrada Moldovei (A7), care are o lungime totală de 320 de kilometri. La final, va lega Muntenia de Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *