NoutățiPolitică

Judecătorii bulgari au decis extrădarea Elenei Udrea în România, pentru executarea condamnării în dosarul “Gala Bute”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Judecătorii bulgari s-au pronunțat, în primă instanță, pentru extrădarea Elenei Udrea în România. Decizia nu este executorie până la sentința definitivă. Elena Udrea poate face contestație la Curtea de Apel din Sofia.

În urmă cu cinci zile, instanța a hotărât că fostul ministru al Turismului să rămână în centrul de detenție pe perioada judecării cazului de extrădare. În tot acest timp, judecătorii bulgari au cerut autorităților române informații despre regimul de detenție și starea penitenciarelor din țară, după ce Elena Udrea s-ar fi plâns despre condițiile pe care le-a avut de trecut în perioada în care a fost arestată în România.

Reamintim, pe 7 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare cu executare pe Elena Udrea, fost ministru al Turismului, în dosarul ”Gala Bute”. La scurt timp, a fost dată în urmărire generală pentru că nu a fost găsită la domiciliu și nici nu s-a predat voluntar la poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *