PoliticăUltimele știri

Constantin Bobu, viceprimarul comunei Ipotești, a fost dat pe mâna procurorilor de inspectorii ANI care l-au prins că a favorizat o societate comercială

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat conflictul de interese administrativ și a sesizat procurorii cu privire la încălcarea legislației de către viceprimarul comunei Ipotești, Constantin Bobu.

În urma verificărilor, inspectoraii de integritate au constatat că în perioada exercitării atribuțiilor de primar (16 iulie 2019 – 02 noiembrie 2020), Constantin Bobu a semnat și eliberat trei certificate de urbanism și trei autorizații de construire în favoarea unei societăți comerciale la care acesta avea un interes personal, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Constantin Bobu a infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât prin semnarea și eliberarea a trei certificate de urbanism, respectiv a trei autorizații de construire pentru o societate comercială, a creat un cadru favorabil acesteia pentru returnarea către persoana evaluată a unui împrumut contractat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *