NoutățiSocial

Ministrul Cîmpeanu, la deschiderea noului an școlar: „Școala nu se face pentru note”

Noul an școlar a început luni, 5 septembrie, pe fondul dezbaterilor privind noile legi ale educației. Schimbările pentru elevi în acest an vor minime, a spus astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a fost la deschiderea anului școlar la Colegiul Sfântu Sava din Capitală.

Una dintre modificări e că de acum anul școlar e împărțit în module. Cîmpeanu a spus că importantă nu e forma de organizare, ci lucrurile pe care le vor învăța elevii la școală:

„Dintotdeauna, cu trimestre sau cu semestre, anul școlar a fost împărțit în perioade de studiu și vacanțe asta se întâmplă și acum. Singurul lucru, s-a renunțat la media semestrială, am văzut foarte bine, din păcate, în urma crizei sanitare cât de irelevante au devenit notele. Va trebui să avem o standardizare a evaluării, în spatele unei note de 8, de 9, de 10, obținută în Colegiul Sfântul Sava spre exemplu, să stea exact același nivel al competențelor precum într-un liceu în care nimeni nu ia examenul de bacalaureat, abia atunci vom reuși să ridicăm nivelul tuturor.”

Ministrul Educației a mai spus că vrea să elimine presiunea generată de goana după note:

„ Goana după notă a elevilor, goana după note din păcate a multor părinți care nu înțeleg că școala nu se face pentru note. Școala se face pentru că ai lor copiii să deprindă acele competențe care-i vor ajuta să se dezvolte în viață conform propriilor aspirații de dezvoltare atât personală cât și profesională pentru fiecare dintre acei copii care își vor alegi un domeniu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *