SocialUltimele știri

A fost deschis Parcul „Prefecturii” din Fălticeni

Luni, 7 august, a fost redeschis pentru public Parcul de pe strada Mihai Eminescu, situat între Spitalul Municipal Fălticeni şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, cunoscut de fălticeneni sub numele de Parcul „Prefecturii” sau Parcul „23 August”, cum îl ştiu cei mai în vârstă.

Accesul fălticenenilor în parc a marcat finalizarea Proiectului „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a obiectivului Parc Public – str. Mihai Eminescu, nr. 4; Reabilitare termică corp B Muzeul de Artă Ion Irimescu; Restaurare monument istoric – Casa Memorială Mihail Sadoveanu din municipiul Fălticeni”, finanţat prin programul Operaţional Regional 2014-2020 în cadrul Axei prioritare 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii.

Parcul ”Prefecturii” a fot redeschis după nouă luni în care au fost realizate alei moderne şi spaţii verzi cu gazon natural şi dotate cu un sistem de irigaţie pentru a menţine vegetaţia sănătoasă, a fost instalat un sistem inteligent de iluminat public cu lămpi LED pentru a fi reduse cheltuielile cu energia electrică.

Proiectul a mai inclus realizarea unui loc de joacă pentru copii pe locul celui vechi şi amenajarea unui spaţiu care conţine aparate pentru practicarea mişcării în aer liber de către adulţi. În locul vechiului foişor care a dispărut odată cu fanfara Gardienilor Publici, în anul 1998, a fost construit un foişor din lemn tratat hidrofob, pentru a rezista umezelii, în care vor avea loc spectacole cu diverse genuri de muzică, folk, fanfară, simfonică, populară, pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, aşa cum era pe vremuri.

Prin acelaşi proiect a fost modernizată şi fântâna arteziană din interiorul parcului, care nu mai funcţiona de aproximativ 20 de ani şi care acum are jocuri ale jeturilor de apă şi lumini.

Au fost amplasate bănci, un număr dublu faţă de cele din trecut, şi coşuri de gunoi pentru colectare selectivă. Mobilierul stradal mai include şi pergole pe aleile de la intrarea în parc, locuri unde, în zilele călduroase, vizitatorii parcului sunt feriţi de razele soarelui.

Tot în parc au fost montate şi camere de supraveghere pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale şi pentru creşterea gradului de siguranţă al fălticenenilor, iar pentru limitarea actelor antisociale şi de vandalism, parcul este împrejmuit cu gard, accesul fiind făcut prin trei zone de acces pietonal şi una de acces auto pentru lucrări de întreţinere şi intervenţii. În luna august parcul va fi deschis zilnic între orele 8:00 şi 23:00, o patrulă a Poliţiei Locale asigurând ordinea publică în acest interval orar. Este important de ştiut că nu va fi permis accesul în parc cu animale de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *