SocialUltimele știri

Gratuitate pentru pensionari la transportul public local din Suceava

Pensionarii din municipiul Suceava vor călători gratuit cu autobuzele și microbuzele TPL, a anunțat primarul Ion Lungu, după o serie de discuții avute luni cu conducerea societății de transport public local.

Prezent luni, 7 august, la noul sediu al TPL Suceava, de unde este sunt coordonate autobuzele și microbuzele electrice cu care se circulă în municipiul reședință de județ, primarul Ion Lungu a venit cu o veste bună pentru un număr mare de suceveni.

„În urma analizei financiare la 30.06.2023, am constatat că putem acorda abonamente gratuite pensionarilor începând cu 1 octombrie 2023.

Am luat în considerare faptul că balanța financiară permite acest lucru, de faptul că s-a redus prețul la energia electrică, față de începutul anului, dar și de faptul că urmează să depunem proiectul de amenajare a parcului fotovoltaic, care va asigura energia electrică pentru consumul municipalității.

Voi propune Consiliului Local să acordăm gratuitate pensionarilor din municipiul Suceava la transportul public de persoane. Am făcut această promisiune mai demult, nu s-a putut mai devreme, din cauza creșterii prețurilor la energia electrică, dar astăzi avem îndeplinite condițiile necesare”, a spus Ion Lungu.

Edilul Sucevei e convins că proiectul va fi susținut și aprobat de Consiliul Local, astfel încât pensionarii să beneficieze de gratuitate de la 1 octombrie, adică în mai puțin de două luni.

„Consider că este un lucru bun și pentru societatea de transport public local, deoarece va crește numărul de călători, dar și pentru fluidizarea traficului din oraș, în ideea că o parte din pensionari vor lăsa mașina acasă, având gratuitate la transportul local”, a adăugat Ion Lungu.

Pensionarii beneficiază în prezent de o reducere de 50% la transportul în comun, plătind 37,5 lei pentru un abonament lunar, valabil pe toate liniile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *