NoutățiUltimele știri

Bărbat găsit decedat în casa care i-a fost cuprinsă de flăcări

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a murit în noaptea de miercuri spre joi după ce locuința i-a fost cuprinsă de un puternic incendiu. Alarma s-a dat în jurul orei 2.00, iar la Sasca Mică au fost trimise trei autospeciale ale pompierilor militari de la Fălticeni, precum și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii.

După ce au stins flăcările, pompierii au intrat în casă unde au descoperit corpul carbonizat al proprietarului. Pompierii spun că incendiul a pornit de la jarul căzut din sobă. Casa de locuit, construită din lemn, a ars aproape în totalitate, existând riscul de propagare al flăcărilor și către un adăpost de animale, care în final a fost salvat de pompieri.

În acest context, reprezentanții ISU Suceava au venit cu o serie de recomandări în ceea ce privește proprietarii de sobe sau centrale termice cu şi fără acumulare de căldură:

– pardoseala combustibilă din faţa uşilor sobelor va fi protejată cu o tablă de dimensiunile 50×70 centimetri, asigurând astfel protecţia faţă de căderea accidentală a jarului sau a lemnelor aprinse;

– sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate de persoane specializate şi autorizate;

– focul din sobe va fi supravegheat în permanenţă;

– nu lăsaţi copiii să alimenteze soba;

– evitaţi supraîncălzirea sobelor;

– nu se va încărca soba cu lemne pe parcursul nopţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *