JustitieNoutățiUltimele știri

Mașină cu peste 7.000 de pachete cu țigări de contrabandă, abandonată după o urmărire

Un autoturism marca VW Passat a fost abandonat de cel care îl conducea și care a dorit astfel să scape de polițiștii de frontieră care l-au urmărit aproape un kilometru. S-a întâmplat vineri, în jurul orei 18.00, la Straja.

Un echipaj al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a observat autoturismul cu pricina și a efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control. Șoferul nu doar că nu a oprit, dar a apăsat și mai tare pedala de accelerația, iar polițiștii de frontieră au plecat în urmărire. După aproximativ 800 de metri au descoperit mașina abandonată în lunca râului Suceava.

În autoturism au fost observate mai multe baxuri care conțineau țigări, iar în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 7.300 de pachete de ţigări, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 85.410 de lei. Mașina, în valoare de 15.000 de lei, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare false, a fost indisponibilizată, iar țigările confiscate.

A fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar acum rămâne de văzut dacă persoana care se afla la volanul autoturismului abandonat va putea fi depistată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *