NoutățiȘtiri populareUltimele știri

Fabrica TehnoWorld Fălticeni, care produce țeavă din politilenă, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 100 de milioane de euro

Compania TehnoWorld din Suceava, care produce ţeavă din polietilenă, a fost scoasă la vânzare, de acest proces ocupându-se firma de consultanţă EY, potrivit surselor citate de Ziarul Financiar.

Deşi este o fabrică mai puţin cunoscută la nivel naţional, TehnoWorld a realizat venituri semnificative în 2022, care au ajuns la 411 milioane de lei, cu un profit de 41,4 milioane de lei.

Compania numără peste 200 de angajaţi.

Interesul pentru achiziţia acestui business este destul de ridicat, printre potenţialii cumpărători regăsindu-se şi irlandezii de la CRH, care deţin în România producătorul de ciment Romcim. Nici reprezentanţii CRH, nici cei ai TehnoWorld nu au răspuns întrebării ZF pentru a confirma discuţiile privind această tranzacţie.

Irlandezii de la CRH au devenit mai activi în achiziţii în ultimii doi ani, cea mai recentă mutare a lor având loc în 2023. Este vorba despre achiziţia companiei Bauelemente, producătoare de prefabricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *